Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Laia Estrada esclata davant la justícia feixista que protegeix el monument franquista de Tortosa: “Vergonya màxima”

La diputada de la CUP retreu que, per contra, “els macroprojectes d’eòliques a la Terra Alta no s’aturen”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 01/07/2021
Pla mitjà de la diputada de la CUP-NCG Laia Estrada durant una roda de premsa al Parlament aquest 22 de juny de 2021. (Horitzontal)

La diputada de la CUP, Laia Estrada, s’ha mostrat molt contundent davant d’un nou escàndol per part de la justícia repressora espanyola, que ha tornat a demostrar la seva devoció per la preservació de símbols franquistes, decretant que s’aturi la retirada del monument de l’àguila de Tortosa.

En una piulada, Estrada ha esclatat dient que la “justícia” espanyola és “vergonya màxima”, posant sobre la taula que altres projectes que sí que s’haurien d’aturar per resoldre cautelars com és el cas del monument de Tortosa, no ho fan, com ara “els macroprojectes d’eòliques a la Terra Alta”. “Però la retirada del pollastre franquista, sí”, ha etzibat, dient que “no fos cas que avancéssim un mil·límetre en temes de memòria històrica”.

Aquest dijous ja s’havien començat a preparar els terrenys per facilitar la instal·lació de la grua que ha de servir per desmantellar aquest polèmic monument, quan el jutjat contenciós-administratiu de Tarragona ha ordenat aturar les obres.