Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

L’agrupació d’ultradreta “Moviment Cívic 12-O” convoca una manifestació en contra del confinament

Volen fer una marxa suposadament “no partidista” en ple estat d’alarma per protestar contra el Gobierno, i el símbol de la protesta serà una bandera espanyola amb un crespó negre

Avatar
Agències 24/04/2020
Panoràmica lleugerament picada de la Rambla de Canaletes, força buida de gent en un Sant Jordi inusual i confinat per fer front al coronavirus. Dijous 23 d'abril del 2020 (HORITZONTAL)

L’associació Moviment Cívic 12 d’octubre de Catalunya ha convocat una manifestació el proper 7 de maig per protestar davant les “moltes” mesures preventives impulsades pel Gobierno davant la pandèmia de la covid-19 que afecten les “llibertats i drets fonamentals dels ciutadans”. Malgrat l’estat d’alarma decretat per l’executiu espanyol que només permet a la ciutadania desplaçar-se per anar treballar, a comprar o al metge, l’entitat ha convocat a la plaça Urquinaona a les 18 hores la marxa “no partidista” i de dol pels morts pel coronavirus. El moviment ha emplaçat les forces polítiques, sindicals, socials i cíviques a sumar-se a la iniciativa en defensa dels drets constitucionals.

En una nota de premsa, han explicat que ja han comunicat a la conselleria d’Interior la celebració de la manifestació.

Segons han explicat, la marxa reconeixerà a les persones que han mort com a conseqüència de les “moltes deficiències demostrades pel sistema i el govern espanyol”.

El moviment ha indicat que a la marxa no hi haurà cap lema a la pancarta. Només una bandera espanyola amb un crespó negre.

Pel que fa als manifestants, han dit que hi assistiran amb mascareta, guants i mantenint la distància social “aconsellada”.