Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’agraïment buit de Sánchez a ERC, Bildu i PNB: manté el compromís de reformar el delicte de sedició quan tingui suports

|

- Publicitat -

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, malgrat estar a Brussel·les, ha seguit de prop l’activitat parlamentària del Congrés dels Diputats de Madrid, on avui es decidia si el projecte dels PGE podria començar a tramitar-se. ERC, EH Bildu i el PNB han facilitat la tramitació dels comptes en no presentar esmenes a la totalitat de la proposta, decisió que el president d’Espanya ha agraït.

Després que les tres formacions anunciessin que no presentaven esmenes, a la seva manera Sánchez els ha “agraït” que permetin la tramitació dels comptes. En la mateixa compareixença, posterior al Consell Europeu, el president espanyol ha anunciat que manté el seu “compromís personal” de reformar el Codi Penal espanyol i, en especial, el delicte de sedició. Tanmateix, no és or tot el que llueix, i el mateix Sánchez ha matisat que per tal de dur a terme la reforma del Codi Penal espanyol, necessita uns suports parlamentaris que no té ara per ara.

Publicitat

“2017 ens va deixar algunes lliçons de deures i tasques que tenim pendents a la democràcia des de fa 40 anys“, ha dit Sánchez, en referència a la repressió viscuda per part de l’Estat espanyol cap al moviment independentista català. “Tenim un Codi Penal que en alguns delictes no obeeix i no és homologable a les principals democràcies europees. I això no ho diu la política, ho diuen els mateixos penalistes”, ha etzibat. “A partir d’aquí, és evident que el que dic no pot ser un exercici de teoria. Si aquest compromís s’ha de materialitzar, ha de ser a les corts generals, i per això necessitem suports parlamentaris. A dia d’avui no sembla que els tinguem, però el govern d’Espanya manté el compromís que si es produeix una majoria parlamentària per reformar i homologar a Europa el Codi Penal, el Govern d’Espanya complirà amb un dels seus compromisos d’investidura, un personal meu”, ha conclòs Sánchez.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona

D’aquesta manera, el president d’Espanya, que ha volgut desvincular la reforma del delicte de sedició de la negociació dels comptes, ha condicionat el seu compromís personal a obtenir una majoria parlamentària que, per altra banda, és poc probable.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut