Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’agent de la guàrdia civil que investigava el procés tenia un compte de Twitter on només divulgava odi cap a l’independentisme

|

- Publicitat -

El tinent coronel Daniel Baena, qui va ser el cap d’investigació en la causa del procés independentista, també serà jutjat al judici que s’està duent a terme a l’Audiència Nacional contra la cúpula de Mossos. Des del diari Público, ja van destapar, l’any 2018, que ell era qui hi havia darrere del compte de Twitter ‘Tácito, que utilitzava per increpar polítics, activistes, Mossos i periodistes catalans vinculats amb l’independentisme.

Durant el judici del procés, ja va ser preguntat per Andreu Van den Eynde, sobre les sospitoses coincidències que hi havia en les seves publicacions personals a les xarxes socials, i les que publicava Tácito a Twitter. En aquell moment, Baena va mentir sobre els fets, dient que no recordava res, i el jutge Marchena el va protegir. També va negar saber res d’una publicació que demostrava que no té cap imparcialitat sobre els encausats del procés: “Ponga las urnas en el sueloLentamenteLas manos detras de la cabeza.”

Publicitat

Aquest cop, el diario Público ha fet una investigació per demostrar que el líder de la investigació del procés, és efectivament qui hi ha darrere de “Tácito“, des de l’any 2012. Ho fa compartint unes imatges dels dos comptes, personal i Tácito, en diversos moments dels últims anys, com per exemple quan el 2012, Baena va fer una publicació on deia “Corsos, marselleses, asesinatoscocaína, Argentina, Perú, Equipos conjuntos y GC mañana en rueda de prensa. #crimenorganizado”, i pocs minuts més tard, Tácito pràcticament copiava el tuit, dient “Corsos, marselleses, asesinatoscocaína, Argentina, Perú, Equipos conjuntos. #crimenorganizado puro mañana en rueda de prensa“.

A falta de veure si la justícia farà alguna cosa per investigar aquesta falta garrafal d’imparcialitat, de moment l’article del diari Público s’està fent ressò a les xarxes socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut