Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

[Vídeo] Marchena protegeix el comandant de la Guardia Civil quan la defensa l’enganxa mentint

Avui dilluns hi ha excepcionalment jornada del judici farsa contra el procés perquè dijous és festa a Espanya. El primer a declarar ha estat el comandant de la Guardia Civil […]

Gerard Sesé 15/04/2019
Pla curt extret de la senyal institucional de l'advocat Jordi Pina, i l'advocada Ana Bernaola, de la defensa de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull, durant l'interrogatori a Turull, el 19-2-19 (horitzontal).

Avui dilluns hi ha excepcionalment jornada del judici farsa contra el procés perquè dijous és festa a Espanya. El primer a declarar ha estat el comandant de la Guardia Civil i encarregat de fer els atestats i mà dreta de Tacito, el coronel de la benemèrita Daniel Baena.

Una vegada més, el relat de les acusacions es va teixint gràcies als testimonis dels cossos i membres de seguretat espanyols. És per això que l’advocada de la defensa de Jordi Sànchez, Ana Bernaola Lorenzo, ha volgut deixar constància davant el Tribunal que el comandant no recordava res a preguntes de la defensa però tenia totes les dades i detalls frescos a preguntes de les acusacions.

Així i tot, el president de la sala, Manuel Marchena, ha donat un cop de mà al testimoni i ha obligat a la defensa a seguir preguntant, fins i tot, quan se l’ha enxampat mentint sobre una reunió on a l’atestat assegura que Oriol Junqueras hi va assistir perquè estava convocat a l’agenda però en realitat no hi va anar. Així es justifica el comandant i així el salva Marchena: