Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’advocat de Cuixart denuncia “la manca d’imparcialitat” del Suprem en un acte a l’ONU

Defenses de presos polítics i exiliats protesten per la situació dels "drets de les minories" a l'Estat a Ginebra

|

- Publicitat -

L’advocat de Jordi Cuixart, Olivier Peter, ha denunciat “la manca d’imparcialitat” del Tribunal Suprem en un acte a l’ONU. En una conferència celebrada en el marc del 40è Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra amb advocats de presos i exiliats independentistes, Peter ha denunciat que amb la causa a Madrid contra Cuixart es “viola” el dret a la reunió pacífica i el dret a un procés imparcial del president d’Òmnium Cultural. Per la seva banda, l’advocada Neus Torbisco, responsable de l’acció jurídica del Consell per la República, ha afirmat que “afrontant aquest conflicte amb el codi penal, l’Estat espanyol mostra que no està preparat per reconèixer les minories”.

“Si l’estat espanyol respecta el dret internacional, els acusats haurien de ser posats en llibertat de forma immediata”, ha sentenciat Peter, advertint de l’efecte “dissuasori” que pot tenir el judici per a ciutadans que, com Cuixart, són “defensors dels drets humans”.

Publicitat

El president honorari d’EuroMeds Rights, Michel Tubiana, i l’advocada d’alguns dels joves d’Altsasu, Amaia Izco, també han participat en l’acte per parlar sobre la situació dels drets humans i de les minories a l’Estat espanyol. Entre la seixantena d’assistents a l’acte hi havia el conseller d’Acció exterior, la secretària general d’ERC, Marta Rovira i el diputat de Junts per Catalunya, Francesc Dalmases.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut