Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

L’advertència de Baños després que l’AN vulgui investigar per terrorisme les protestes per la sentència

Avisa als ciutadans espanyols que aquesta criminalització de la dissidència els pot afectar també a ells

Redacció 14/11/2019
Baños, en una imatge d'arxiu

L’Audiència Nacional vol investigar per terrorisme les últimes protestes a Catalunya. Ho ha avançat ‘La Vanguardia’, que assegura que el jutge Manuel García Castellón està estudiant reclamar diverses causes a jutjats arreu de Catalunya, principalment a Barcelona, de participants en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. Segons el mitjà esmentat, el magistrat de l’AN estaria analitzant quines causes reclamar per a relacionar-les amb la investigació oberta als CDR acusats de terrorisme a Madrid.

Des que van començar les protestes per la sentència (moltes impulsades pel Tsunami Democràtic, sota investigació) hi ha hagut prop de 200 detencions. La tesi de l’Audiència Nacional és que moviments com el Tsunami estan promovent actuacions de violència urbana, que compara amb la ‘kale borroka’, i per tant han de ser perseguides per aquest tribunal que creu que, entre els detinguts de les darreres setmanes, pot haver-hi membres del mateix Tsunami o dels CDR que han de ser jutjats per terrorisme. Per això vol reclamar les causes.

L’AN també parla de la seva sospita que tots aquests moviments independentistes estiguin dirigits per les mateixes persones i que aquestes puguin ser membres d’alguna de les formacions polítiques independentistes catalanes.

Tot un enfilall de disbarats que ha criticat l’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, via Twitter. Baños ha advertit a la ciutadania espanyola que aquesta criminalització de la protesta i la dissidència pot afectar també territoris de l’Estat fora de Catalunya. “La propera vegada que surti al carrer un 15M, us defenseu d’un desnonament, aneu a una protesta sindical o qualsevol tipus de lluita i us imputin per terroristes, recordeu el que us vam dir”, ha escrit.