Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’acusació popular compara els CDR amb els terroristes del Raval

Estratègia a la desesperada perquè no alliberin un dels detinguts

Redacció
Redacció 31/12/2019
Dos agents de la Guàrdia Civil s'emporten un detingut a Sabadell en el marc de l'operació que ha acabat amb nou membres de CDR arrestats. Imatge del 23 de setembre del 2019. (Horitzontal)

L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha presentat un recurs contra la decisió de l’Audiència Nacional d’imposar una fiança de 9.000 euros a un dels CDR detinguts el setembre passat, Alexis Codina. En aquest escrit, l’acusació popular compara els CDR amb els terroristes islamistes del Raval, argumentant que les accions que tenien al cap abans de ser detinguts, eren amb finalitats terroristes. Segons ells, “ha quedat demostrat que després dels indicis inicials, queda clar que tenien objectius terroristes, perfectament estructurats tan financera, com logística, com operativa, com executora”.

A més, segons l’ACVOT, els CDR haurien realitzat els “actes preparatoris” per dur a terme actes terroristes, com ara preparar materials, senyalització i marcar objectius, o planificar les accions d’abans, durant i després dels atemptats. Una acusació que queda en evidència després que els CDR detinguts el 23 de setembre hagin estat alliberats amb fiança, demostrant que són innocents.