Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Montero celebra l’aprovació dels decrets tot i la dificultat de la negociació amb Junts: “Va guanyar la majoria social”

La vicepresidenta primera retreu a Podem que votés amb Vox i PP contra el decret del subsidi d'atur

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha celebrat aquest dijous l’aprovació, gràcies a l’abstenció de Junts, de dos dels decrets que el seu executiu va portar al Congrés. En declaracions als mitjans, Montero ha afirmat que ahir “van guanyar els ciutadans i la majoria social d’aquest país” que entre altres tornarà a tenir transport bonificat i una rebaixa de la factura de la llum, el gas i els aliments bàsics. Ha destacat que l’aprovació dels decrets permetrà que l’Estat disposi de 10.000 milions de fons europeus i que s’augmenti l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

“Va ser un dia molt important en què va guanyar la majoria social del país i que va perdre el PP, que prioritza els seus interessos partidistes als interessos generals”, ha afirmat a les portes de l’esmorzar informatiu que aquest dijous ofereix la vicepresidenta tercera de l’executiu, Teresa Ribera.

Publicitat

Montero ha admès les dificultats de la negociació amb Junts, però ha donat per bo el resultat. “El govern progressista seguirà treballant des del diàleg per aconseguir uns suports que a priori sempre són difícils, però que posteriorment sempre acaben cristal·litzant”.

En canvi, Montero ha retret a Podem que fes decaure el decret de la prestació per desocupació. Segons la vicepresidenta “no s’entén” que Podem votés amb Vox i PP contra el text, “perquè la majoria d’esquerres vol que s’augmenti la cobertura a les persones desocupades, i aquesta reforma aprofundia la capacitat de fer compatible el subsidi de desocupació amb la jornada parcial”.

En tot cas, ha afirmat que el seu executiu buscarà la manera de recuperar aquestes mesures a través d’un nou decret. “No donem una batalla per perduda”, ha dit.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut