Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La valencianofòbia de PP i Vox, imparable: censuren el nom del músic Vicent Torrent de l’auditori municipal

L'actual alcaldessa, del PP, ja volia canviar el nom el 2018 per la "simpatia" de Torrent cap al moviment independentista català

|

- Publicitat -

Nou cas de censura al País Valencià, que n’acumula uns quants d’ençà que el PP i l’extrema dreta de Vox van aliar-se per governar plegats. Després de censurar revistes juvenils, infantils, musicals i informatives pel fet d’estar escrites en valencià, ara li ha tocat el rebre a la localitat de Torrent i al reconegut músic Vicent Torrent. El govern municipal del poble, liderat per les dues formacions catalanòfobes, ha acordat canviar el nom de l’auditori municipal, batejat el 2016 amb el nom de Vicent Torrent, al·legant que es tracta d’un “greuge comparatiu a altres persones de la cultura torrentina i valenciana que han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants”.

El musicòleg i líder del grup musical Al Tall Vicent Torrent ha estat reconegut per múltiples institucions i entitats al llarg de diverses dècades. El 2016, l’Ajuntament de Torrent, liderat pel PSPV, va decidir fer un homenatge al músic per la seva gran contribució a la recuperació de la música tradicional valenciana, i va batejar el teatre auditori del poble amb el seu nom. Ara, però, amb l’arribada de l’extrema dreta al govern municipal, que va fer-se oficial el passat 17 de juny, el seu llegat perilla, ja que la ultradreta està decidida a esborrar qualsevol rastre i mostra de catalanitat al País Valencià.

Publicitat

L’actual govern local al·lega que la decisió de batejar l’auditori municipal amb el nom de Vicent Torrent va prendre’s de manera unilateral pel PSPV, sense comptar amb el consens necessari, tot i que el 2016 els sectors culturals valencians van aplaudir la decisió. L’actual alcaldessa, que aleshores era la líder de l’oposició, ja va proposar diferents noms per substituir el de Torrent, tot i que molts d’ells ja eren presents en carrers, places o concursos, i el 2018, va tornar a demanar-ho al·legant la simpatia de Torrent vers el procés independentista de Catalunya. Ara que la popular ja ha arribat al poder amb el beneplàcit de l’extrema dreta, finalment s’ha sortit amb la seva i ha canviat el nom de l’auditori.

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut