Divendres, 23 d'octubre de 2020 - Edició 820
La República

La UE es mobilitza per esmenar la pífia de Borrell: Huawei sí que repartirà mascaretes

L’empresa ha fet un comunicat a les xarxes dient que està treballant conjuntament amb les comunitats locals en la lluita contra el COVID-19

Redacció
Redacció 29/03/2020
Primer pla de l'Alt Representant de la UE i membre del PSC, Josep Borrell, en un vídeo emès al Congres el 15 de desembre de 2019 (horitzontal)

Huawei ha desmentit finalment la decisió de frenar l’enviament de centenars de milers de mascaretes a Europa per lluitar contra el coronavirus després d’un polèmic article de l’Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell. En l’escrit, Borrell alertava que darrere l’oferiment d’empreses xineses hi podria haver “intencionalitat política”. “Hem de ser conscients que existeix un component geopolític que inclou la lluita per influir manipulant la interpretació dels esdeveniments i mitjançant la política de la generositat”, avisava l’Alt Representant de la UE. Unes afirmacions que haurien molestat enormement la multinacional xinesa de telecomunicacions, segons va destapar el diari d’informació europea Euroactiv.

Tot fa pensar que segons aquest diari, Huawei efectivament sí que es va molestar per les declaracions de Borrell, tot i acceptar que la crisi és prou greu per a passar per alt aquest tipus de comentari, i encara més d’un alt representant de la UE.

Huawei, doncs, seguirà aportant material sanitari, tal com aclareix a l’informe compartit a les seves xarxes socials, però només perquè una possible disculpa de Borrell i les estratègies de les altes esferes de la UE hagin contribuït en arreglar-ho, i els diaris afins a aquests, hagin publicat que Huawei desmenteixi que pensessin deixar d’enviar mascaretes pels comentaris de Borrell.

Relacionats