Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

La bocassa de Borrell fa perdre a la UE milions de mascaretes

L’empresa xinesa Huawei deixarà de donar material després que el màxim representant de la UE hagi dit que les empreses busquen tenir un rèdit polític mitjançant la seva solidaritat

Gerard Sesé 27/03/2020
L'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, durant una roda de premsa a Estrasburg, l'11 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Josep Borrell ha tornat a demostrar que no està en condicions de ser l’Alt Representant per la Política Exterior comunitària de la Unió Europa. La seva incontinència verbal, fins i tot per escrit, li ha costat molt car a la UE i, sobretot, al conjunt dels seus ciutadans.

Borrell, protagonista per les seves sortides de to davant un micròfon, ha demostrat que també pot ser tot un bocamoll escrivint articles. Sota el nom “La pandèmia de coronavirus i el nou món que està creant” assegurava que moltes empreses estan fent donacions a Europa a canvi de tenir, en un futur, alguns beneficis polítics: “hem de ser conscients que hi ha component geopolític que inclou la lluita per influir manipulant la interpretació dels esdeveniments i mitjançant la ‘política de la generositat’. Armats amb fets, hem de defensar Europa contra els seus detractors”.

Les primeres reaccions no s’han fet esperar i l’empresa tecnològica xinesa Huawei deixarà de donar mascaretes a Europa, ja que se sent acusada per l’Alt Representant de la UE d’amagar intencions polítiques. Així doncs, la multinacional fa marxa enrere en les seves donacions sanitàries. “Aquest no és el tipus de narrativa amb la qual volem associar-nos” han sentenciat.