Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La UAB no es mulla i fa un comunicat equidistant sobre la mobilització contra l’associació espanyolista

L’equip de govern diu que rebutja la “tensió” viscuda i lamenta la “instrumentalització ideològica” que fan alguns partits

Agències 07/10/2021

L’equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha rebutjat la situació de “tensió” que es va viure aquest dimecres al campus i ha lamentat la “instrumentalització ideològica” que fan del campus determinats partits polítics. En un comunicat, la UAB ha criticat que aquesta instrumentalització invisibilitza l’activitat acadèmica i investigadora que porta a terme diàriament el centre. L’equip de govern ha expressat el seu convenciment que el campus universitari ha de ser un exemple de convivència pacífica i d’exercici de llibertat d’expressió, on les idees i reivindicacions democràtiques tinguin cabuda, “sempre que es facin amb respecte envers tots els membres de la comunitat i els béns públics”.

Els fets s’han produït quan un centenar de persones vinculades al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres grups antifeixistes han irromput al punt d’informació que havia instal·lat l’associació espanyolista S’ha acabat a la plaça Cívica del campus de Bellaterra i l’han desmuntat i malmès.