Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

La taula de diàleg entre governs es produirà durant el febrer

Torra ha regalat un llibre sobre llibertat i drets a Sánchez, que insisteix en buscar solucions “en el marc de la llei”

Redacció
Redacció 06/02/2020
Els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez encaixen la mà abans de reunir-se al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020 (Horitzontal)
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, proposa iniciar la taula de diàleg entre governs al febrer. És un dels plantejaments del document “obert” de quatre pàgines amb el nom ‘Agenda per al retrobament’ que Sánchez ha portat a la reunió d’aquest dijous a Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra. El primer dels 44 punts del text planteja celebrar la reunió constitutiva de la taula de diàleg entre governs, pactada entre el PSOE i ERC, al febrer per començar el diàleg polític. El document parla de l’objectiu de buscar “solucions en el marc de la llei i el respecte a la seguretat jurídica” per evitar la judicialització de la política i cercar acords que reflecteixin els interessos de la “majoria” de catalans.
El document afirma que “existeix una total disponibilitat per al diàleg” i proposa altres eixos de negociació que van des del diàleg polític al suport davant catàstrofes naturals.