Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La repressió s’endureix: Marcel Vivet, condemnat a 5 anys de presó

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’activista independentista Marcel Vivet a cinc anys de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, segons ha avançat ‘Nació Digital’. També se’l condemna per lesions a una multa de 600 euros i a pagar una indemnització de 1.511 euros a la víctima, un agent dels Mossos. Té deu dies per presentar recurs d’apel·lació contra aquesta sentència.

En el judici del passat mes de febrer Vivet va negar haver colpejat amb un pal de bandera un mosso d’Esquadra antiavalots en una manifestació el setembre del 2018 contra el sindicat policial Jusapol a la Via Laietana de Barcelona. En canvi, l’agent lesionat i companys seus van assegurar que l’havien identificat clarament. El jove, col·laborador de Dolors Sabater quan era alcaldessa de Badalona, va assistir a la contramanifestació que va comptar amb el llançament de pols de colors als agents.

Publicitat

Les mostres de solidaritat a les xarxes no s’han fet esperar. I ell mateix ha publicat un tuit: “M’acaben de condemnar a 5 anys de presó per haver-me manifestat contra el feixisme i per la independència del meu país. Mai m’aturaran. Mai abaixaré el cap davant de la repressió”.

https://twitter.com/MarcelVR1/status/1405137527523135492

Publicitat

Opinió

Minut a Minut