Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La reforma del reglament del Parlament que podria blindar Borràs s’abordarà divendres que ve

|

- Publicitat -

La comissió per reformar el reglament del Parlament es constituirà divendres que ve a les 10 h. D’aquesta manera es donarà el tret de sortida a un nou intent de modificar la principal norma de la cambra catalana. El passat mes d’octubre un informe dels lletrats sobre la reforma del reglament va aixecar molta polèmica.

I és que amb la supressió de l’article 25.4 d’alguna manera blindava la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant una eventual obertura de judici oral o davant un possible processament judicial contra ella. La majoria dels partits del Parlament es van pronunciar a favor de mantenir l’article actual del reglament que podria apartar Borràs.

Publicitat

La presidenta del Parlament està a l’espera d’un judici acusada de malversació de diners públics, prevaricació, frau i falsedat documental per la presumpta fragmentació de contractes quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC).

No és la primera vegada que es posa en marxa aquesta comissió i es nomena una ponència redactora. La legislatura passada ja es va obrir per tal d’intentar reformar el reglament, però després de moltes reunions, no es va arribar a cap acord.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut