Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La reflexió de Quim Torra amb els pressupostos: “Cal centrar-se en la defensa insubornable de la vida i la terra”

El president inhabilitat demana “posar el focus en la gent” i basar-se en les “lliçons apreses de la pandèmia”

Redacció 18/11/2021
L'expresident Quim Torra, a la sala de convidats per la constitució del nou Parlament, el 12 de març de 2021 (Horitzontal)

El pas per la presidència de Catalunya de Quim Torra va ser curt però intens. Va ser durant la seva legislatura que el president, posteriorment inhabilitat per la justícia espanyola, va haver de prendre decisions compromeses, sobretot pel que fa a la pandèmia de coronavirus. El dia d’avui, i veient el desgavell de negociacions per aconseguir aprovar la partida de pressupostos catalans pel 2022, Torra hi ha dit la seva, remarcant que “igual que qualsevol decisió de les institucions, els pressupostos s’han de basar en lliçons apreses de la pandèmia”.

Però Torra no s’oblida de la voluntat independentista del Govern, i de la majoria que el conforma malgrat les dificultats per arribar a acords entre els tres partits, i recorda que “pel futur dels nostres fills i el país”, els comptes catalans també s’han de centrar en la “defensa insubornable de la vida i la terra”. “Les volem lliures”, ha conclòs el president en una piulada a la xarxa.