Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La reconeguda directora de televisió Natalya Sindeyeva desafia Putin amb un ‘no pasaran’

|

- Publicitat -

Dozhd era fins ara el darrer canal de televisió independent rus. Tot i que la seva fundadora, Natalya Sindeyeva, ha lluitat per mantenir-lo actiu i donar veu al col·lectiu LGTBI i als opositors del Kremlin, la nova llei del Govern de Putin ha forçat el tancament del mitjà, segons explica eldiario.es.

I és que el Parlament rus ha aprovat per unanimitat una norma que prohibeix als mitjans de comunicació informar amb fonts que no siguin les oficials, obligant-los a emprar comunicats de premsa aprovats per l’Estat. La censura arriba al punt d’il·legalitzar que els mitjans de comunicació es refereixin a l’ofensiva a Ucraïna com a “guerra”. Per aquest motiu, Dozhd tanca, però ho ha fet desafiant Putin.

Publicitat

Durant aquesta l’última emissió, Sindeyeva ha reunit tot l’equip de notícies per a acomiadar-se dels espectadors. “No a la guerra”, ha expressat, mentre dos companys entonaven el ‘no passaran’ dels republicans a Madrid contra les tropes franquistes. Finalment, l’emissora va compartir unes imatges del ballet ‘El llac dels cignes’, un gest irònic cap a les pel·lícules que la televisió estatal soviètica havia emès de manera rutinària quan les notícies estaven censurades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut