Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La rabieta d’un eurodiputat de Cs contra els independentistes: “Valtonyc encoratjava a la societat a matar-me”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá ha assegurat que va patir amenaces de mort de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, i ha criticat els eurodiputats independentistes per defensar el raper en una carta enviada a tots els membres de l’Eurocambra aquest dimarts. “Com a ciutadà que ha patit l’assetjament directe i personal de Valtònyc, que encoratjava a la societat civil a matar-me i incendiar casa meva i la meva farmàcia, no puc entendre que algun membre d’aquest parlament pugui sentir algun tipus d’empatia cap a ell”, defensa en una missiva a tots els eurodiputats. Per això, Bauzá demana als membres del Parlament Europeu que es posin amb contacte amb ell si tenen dubtes sobre el cas.

“Tenint en compte que tres dels quatre signants de la carta també són pròfugs de la justícia espanyola no em sorprèn la seva missiva”, rebla Bauzá.

Publicitat

Valtònyc va ser condemnat a tres anys i mig de presó pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. Ara s’enfronta a un procés d’extradició a Bèlgica per aquesta condemna.

La carta de JxCat i ERC

Els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i l’eurodiputada d’ERC Diana Riba han reclamat a la Comissió Europea que protegeixi la llibertat d’expressió de cantants com Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, i Pablo Hasél. “Les seves condemnes vulneren el dret a la lliure expressió artística i marquen un precedent molt perillós a la UE”, alerten en una carta enviada aquest dimarts a tots els membres del Parlament Europeu que ha pogut veure l’ACN.

En la missiva, els eurodiputats independentistes han recordat que Valtònyc s’enfronta aquest dimarts a una vista per la seva extradició i que el Tribunal Suprem va confirmar dilluns la condemna de nou mesos de presó a Hasél.

Et pot interessar  Ultimàtum d'Aragonès a Sánchez: no hi haurà acords aquesta legislatura si no negocia el finançament singular

També han assegurat que entitats de drets humans com Amnistia Internacional o Freemuse han denunciat els seus casos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut