Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La quarta nit de protestes contra l’amnistia davant la seu del PSOE acaba sense incidents

Alguns dels concentrats feien la salutació feixista amb el braç en alt i lluïen banderes espanyoles amb l'escut constitucional retallat

|

- Publicitat -

Ha acabat sense incidents la concentració a les immediacions de la seu del PSOE a Madrid en el que ha estat el quart dia de protestes per les negociacions de l’amnistia amb els partits independentistes. En el moment de màxim afluència hi ha hagut 1.500 persones concentrades al carrer Ferraz, davant de les 7.000 que hi va haver ahir, dia en què l’indret va ser escenari de llançament d’objectes a la línia policial i de càrregues dels agents per dispersar els protagonistes dels actes vandàlics. Avui, en canvi, no hi ha hagut llançaments de cap tipus d’objecte a la línia policial, per bé que sí hi ha hagut càntics i salutacions feixistes. Els últims manifestants han marxat escortats per la policia cap a les onze de la nit.

A primera hora de la tarda, alguns manifestants han intentat marcar diferències amb la concentració d’ahir i fins i tot han expulsat alguns manifestants que anaven amb la cara coberta entre crits de “la violència no ens representa”. La Policia s’ha endut dues d’aquestes persones, que no han estat detingudes, sinó identificades. Se’ls ha obert una proposta de sanció per la llei de Seguretat Ciutadana.

Publicitat

Altres han utilitzat un megàfon per fer un discurs improvisat demanant calma als presents per no donar excuses a la policia per carregar. Més enllà de crits com ‘Espanya no es ven’, ‘Puigdemont a la presó’ o ‘Unitat nacional, també s’han sentit visques a favor de la Policia i la Guàrdia Civil.

Durant les dues primeres hores de protesta la pràctica d’assenyalar, insultar i expulsar de la concentració els encaputxats s’ha anat repetint. Com a mínim en tres ocasions diversos assistents han hagut de marxar de la protesta entre crist de “no ens representen”.

Et pot interessar  El PP allarga artificialment l'amnistia: es nega a sotmetre-la al ple del Senat del 7 i 8 de maig i podria esperar al 14

Aquest dimecres també s’han reduït dràsticament els insults a la policia, malgrat que, de nou, s’han repetit consignes contra el rei com ‘Felip, maçó, defensa la teva nació’ o contra la Constitució espanyola. Alguns presents fins i tot han fet pancartes amb la frase ‘No som CDR’, equiparant la violència viscuda ahir a l’activitat dels grups independentistes.

A partir de les deu de la nit, però, persones de perfil ultra han ocupat les primeres files de la concentració, davant les tanques que blinden la seu del PSOE i han començat a fer càntics feixistes com ‘Cara al sol’. Alguns dels concentrats feien la salutació feixista amb el braç en alt i lluïen banderes espanyoles amb l’escut constitucional retallat.

Si bé Sánchez i Carles Puigdemont han protagonitzat novament els insults i els càntics dels manifestants, avui s’hi han sumat també lemes durs contra el PP. “On és, no se’l veu, el gallec del PP” o “PSOE, PP, la mateixa merda són”, han cridat repetidament els manifestants el mateix dia en què dirigents populars com Isabel Diaz Ayuso o Alberto Núñez Feijóo han criticat la violència viscuda ahir i s’han desmarcat dels aldarulls i el vandalisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut