Dijous, 6 de maig de 2021 - Edició 1015
La República

La purga segueix als comuns: destituït el coordinador del grup parlamentari i afí a Alamany

ACN Barcelona .- Els comuns han destituït el fins ara coordinador al Parlament, Marc Grau, amb l’argument que s’ha perdut la confiança en ell, tal com han avançat diversos mitjans […]

Redacció
Redacció 23/10/2018
ACN Barcelona .- Els comuns han destituït el fins ara coordinador al Parlament, Marc Grau, amb l’argument que s’ha perdut la confiança en ell, tal com han avançat diversos mitjans de comunicació i han confirmat a l’ACN fonts del grup parlamentari. Segons aquestes mateixes fonts, la decisió no ha estat compartida pel conjunt dels diputats. Grau és afí a la portaveu de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Elisenda Alamany, una de les impulsores de la plataforma sobiranista crítica amb l’actual direcció dels comuns que es presenta avui dimarts a Barcelona. La destitució ha coincidit amb l’anunci d’aquesta nova plataforma sobiranista que lidera Alamany. De fet, en el seu compte de Twitter, Grau ha donat suport explícit a la plataforma.

Segons fonts del grup parlamentari, la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha al·legat pèrdua de confiança per argumentar la destitució de la persona afí a Alamany, portaveu del grup.

La nova plataforma dels comuns es presenta a les 19 hores al Centre Cívic Casa Golferichs amb l’objectiu de “redreçar el rumb de Catalunya en Comú i recuperar els valors fundacionals de l’espai”. Una presentació sota el lema ‘Un nou futur en comú’ que comptarà amb la participació d’Alamany.