Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La publicitat dels JJOO de Barcelona ’92 que no es podrà fer pels Jocs espanyols del 2030

|

- Publicitat -

Hi ha vegades que les evidències fan pensar que Catalunya, en lloc d’avançar com a país, fa passes enrere.

En plena polèmica per la voluntat del Govern per la celebració d’uns Jocs Olímpics d’ hivern espanyols als Pirineus el pròxim 2030 (i possiblement compartits amb l’Aragó), un publicista ha compartit l’anunci que va crear per promocionar els Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992. A l’anunci, compartit per Oscar Pla, es poden veure dues imatges on primer es pregunta, en anglès, “a quin país situaries aquest punt?”, amb una Barcelona assenyalada amb un punt i un fons groc. En una altra imatge, el fons es converteix en un mapa i es remarca que Barcelona se situa “a Catalunya, és clar”.

Publicitat

Aquest tipus de publicitat seria impensable el dia d’avui, on tot el que sigui lluitar per una identitat catalana està mal vist pels espanyols i utilitzen la repressió a la primera de canvi. En aquest sentit, el mateix Oscar Pla ha recordat que “30 anys més tard, amb ERC i Junts al Govern covard i autonomista, no es podria fer aquest anunci”. “Anem com els crancs”, ha etzibat.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut