Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La proposició de llei sobre la Renda garantida de ciutadania supera el debat al Parlament i continua la tramitació

ERC i Junts retiren l’esmena a la totalitat de la iniciativa dels comuns que vol “resoldre buits” legals de la norma

Redacció 29/06/2022
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant la reunió ordinària de la Mesa. Data de publicació: dimarts 24 de maig del 2022, 10:34 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

La proposició de llei dels comuns sobre la Renda garantida de ciutadania ha superat el debat al Parlament, i continua la seva tramitació. Junt amb el grup d’En Comú Podem, també PSC-Units, ERC, Junts i la CUP-NCG han donat suport al text. Els dos socis del Govern han retirat l’esmena a la totalitat de la iniciativa, de manera que no hi ha hagut cap votació al ple d’avui. La proposició de llei dels comuns vol “resoldre buits” legals de la norma per facilitar la complementarietat de la norma catalana amb el Reial decret llei espanyol que estableix un ingrés mínim vital i “maximitzar les possibilitats d’arribar a col·lectius no atesos fins ara per la renda garantida”.

De la proposta d’En Comú Podem en destaca la “voluntat d’ampliar la cobertura de les famílies amb fills a càrrec” i la creació d’una nova prestació complementària per cobrir les necessitats bàsiques d’accés a l’habitatge.

El text, amb 42 articles, proposa modificacions de l’articulat de la llei, de les disposicions addicionals, finals i transitòries, i afegeix dos annexos per detallar les quantitats de la prestació bàsica de la renda garantida i de la prestació econòmica complementària per habitatge.