Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La propietat de la nau de Badalona carrega contra l’Ajuntament d’Albiol: “L’estan enderrocant unilateralment”

|

- Publicitat -

L’advocat dels propietaris de la nau incendiada a Badalona, David Aineto, ha assegurat aquest dissabte que l’ajuntament de la ciutat està enderrocant l’edifici “unilateralment” i sense cap permís per part seva. En una entrevista a RAC1, Aineto ha assegurat que el consistori municipal no s’ha posat “mai” en contacte amb ells, i que la voluntat dels propietaris era recuperar la nau però “no a qualsevol preu”. “Clar que hi havia un problema, que s’havia de resoldre des de la vessant social”, ha dit. L’advocat creu que “no hi ha via” per acusar penalment els propietaris de les tres morts per l’incendi a la nau, tot i que ha dit que, si cal, es defensaran.

Aineto ha explicat que els propietaris van decidir no anar per la via penal quan es va ocupar la nau, perquè creien que no era la solució al problema. “Si fem un desnonament, on aniran? A la nau del costat? Li passem la patata calenta al nostre veí?”, s’ha preguntat. L’advocat creu que la solució passava per trobar una sortida “digna” per a les persones que vivien a la nau entre ells i l’Ajuntament de Badalona, però ha remarcat que no s’han posat en contacte amb ells. “Es podria haver evitat entre tots”, ha dit, tot afegint que amb una trucada de l’alcalde als propietaris es podria haver buscat la solució.

Publicitat

A més, ha remarcat que l’Ajuntament els podria haver demanat permís per entrar a l’edifici, però que amb això no n’hauria tingut prou per poder-hi accedir.

Pel que fa a l’enderroc de l’edifici, Aineto ha assegurat que l’Ajuntament està actuant “unilateralment” i que en aquests moments no saben per quins motius tècnics s’han de tirar. Per això, ha reclamat els informes tècnics i ha dit que ja els l’han demanat al consistori.

Et pot interessar  Evacuen els veïns d'un edifici de Figueres per un incendi a la primera planta

Els propietaris van parlar amb les persones que van ocupar la nau just al principi, quan eren pocs, i posteriorment ja no ho han tornat a fer, segons ha detallat l’advocat. Després de la tragèdia, l’advocat ha dit que, com a propietaris, no se’n senten responsables: “La desgràcia no s’ha produït per la caiguda d’una façana, sinó per coses que han passat a l’interior que no podem arribar a vigilar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut