Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La pressió del PSOE pot amb Feijóo, que acaba condemnant les paraules d’Abascal sobre Sánchez

El líder popular es desmarca de les declaracions d'Abascal, però avisa que són "un gran joc" a l'estratègia del PSOE de "dividir" als espanyols i crear murs

|

- Publicitat -

La pressió de la Moncloa i el PSOE ha pogut amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que finalment ha condemnat les declaracions del líder de Vox, Santiago Abascal, dient que hi haurà un moment en què el poble voldrà “penjar dels peus” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Abascal fa fer aquestes declaracions la nit de passat diumenge, 10 de desembre, aprofitant el seu viatge a Argentina amb motiu de la presa de possessió de Javier Milei; tanmateix, la resposta de Feijóo ha arribat hores després, i arran de la pressió de membres del govern com la vicepresidenta primera Nadia Calviño, o la ministra d’Hisenda María Jesús Montero, perquè el PP fes una “condemna immediata” de les incendiàries declaracions.

Feijóo ha volgut allunyar el PP de Vox assegurant que els populars “no tenen res a veure” amb “aquest tipus de pronunciaments”, segons ha apuntat el gallec en una entrevista amb Telecinco. Durant l’entrevista, també ha dit que condemna “profundament” les paraules d’Abascal, però no ha volgut deixar-se de criticat el PSOE, assegurant que aquesta “és l’estratègia dissenyada pel PSOE i el senyor Sánchez”, la qual “pel que sembla li va bé al senyor Abascal”.

Publicitat

El líder del PP ha dedicat pocs minuts a aquesta qüestió, tanmateix, perquè tenia feina a continuar criticant la llei d’amnistia, que aquesta setmana començarà la seva tramitació al Congrés. Feijóo ha insistit que suposa un “gran frau” a la ciutadania. “És el primer pagament per la compra de la investidura”, ha remarcat en definir la mesura com un acte de “corrupció política”. No obstant això, ha avançat que prendrà la paraula a la Cambra Baixa per defensar la Constitució davant del que ha definit com la major amenaça constitucional dels darrers quaranta-cinc anys.

Et pot interessar  ERC insta el PSOE a reconèixer al Congrés que hi ha "guerra judicial" contra l'independentisme i l'esquerra espanyola

Feijóo també ha assegurat que el PP té l’expectativa que Europa “mani parar” la llei de perdó general als encausats del procés. “Aquí es deixaran sense efecte condemnes i sumaris de delictes de sedició, sinó que també de malversació i terrorisme”, ha argumentat.

Les declaracions d’Abascal han estat durament criticades per part de membres de l’executiu espanyol, així com per part del mateix PSOE. Mentre Montero ha titllat les paraules del líder de Vox de ser “indignes” i ha exigit una condemna immediata, Calviño ha assegurat estar preocupada per les “actituds d’odi” i “insults” del PP vers el president espanyol, perquè “quan un encén la metxa no se sap on acabarà i veig molta irresponsabilitat tant en Vox com al PP”.

D’altra banda, el PSOE ha retret a Alberto Núñez Feijóo que no hagi condemnat amb fermesa les manifestacions del líder de Vox, Santiago Abascal, criticant que Feijóo és “incapaç” de condemnar les paraules del “neofeixista” Santiago Abascal “sense afegir peròs que acaben pràcticament culpant el president del govern espanyol”. “Les seves hipoteques amb la ultradreta impedeixen condemnar de forma clara, sense peròs, unes paraules que inciten a la violència”, sostenen els socialistes, i “la millor forma que té de fer-ho és trencar els seus pactes amb els neofeixistes de Vox”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut