Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La presència de la base militar a Sant Climent Sescebes incita a la presentació de llistes municipals de Vox

Ha quedat demostrat que a l’entorn dels equipaments militars o de la policia espanyola el vot a l’extrema dreta augmenta

Redacció 15/03/2023

Llistes de Vox a l’Alt Empordà

Vilamalla, Sant Climent Sescebes són exemples clars d’un desmesurat vot a l’extrema dreta en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, en el primer dels casos van guanyar i en el segon van quedar tercers a pocs vots de la victòria.

El proper mes de maig se celebren eleccions municipals i Vox vol prioritzar la presentació de candidatures en poble on té assegurada la presencia, i Vilamalla, Sant Climent Sescebes i la mateixa capital de l’Alt Empordà com Figueres són llocs claus per intentar-ho.

Fa uns mesos Vox va instal·lar una parada del partit a la tranquil·la localitat de Sant Climent Sescebes on la base militar ocupa un 65% del terme municipal i malgrat ser el màxim propietari segueix sense pagar cap euro al municipi.

Una prova evident que Vox vol passar de sondejar a l’acció i tenint en compte la forta presència també de policia nacional a La Jonquera, l’extrema dreta intenta aconseguir representació municipal en alguns municipis on supera el 12% dels vots, entre altres Vilamalla, Sant Climent Sescebes, Figueres o la Jonquera.