Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La premsa alemanya es fa ressò de la possible participació dels serveis secrets espanyols als atemptats del 17-A

“Ja no és un secret que el cap dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils va tenir complicitats amb el servei secret espanyol”, explica la revista alemanya

Àlex Huguet 07/07/2020
Alguns dels assistents a l'acte celebrat al Pla de l'Ós, a la Rambla de Barcelona, per recordar les víctimes de l'atemptat del 17-A dos anys després, el 17 d'agost de 2019. (Horitzontal)

La prestigiosa revista alemanya Telepolis, ha dedicat un extens article a explicar i ampliar les sospites que poden fer pensar que els serveis secrets espanyols van “ser partidaris” de l’atemptat jihadista del 17 d’agost de 2018 a La Rambla de Barcelona i a Cambrils.

Entre altres coses, el Telepolis comenta que és “sospitós” que l’imam era un defensor del servei secret, que els terroristes supervivents no van ser acusats d’assassinat i que cada cop “més circumstàncies estranyes arriben a la llum”.

“Ja no és un secret que el cap dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils va ser partidari del servei secret espanyol”, comenta la revista, i s’esplaia explicant el que diferents mitjans i espanyols han anat investigant i ampliant durant els últims mesos. La més recent, la que des de La República també vam explicar: la declaració d’activitats d’es Satty per al servei secret espanyol que va ser ocultada i ignorada per la Fiscalia i la Guàrdia Civil.