Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Policía Nacional reconeix que no va avisar d’una càrrega durant l’1-O a una escola de la Barceloneta

|

- Publicitat -

Un comandament de la Policía Nacional que va actuar l’1-O a Barcelona ha admès aquest divendres al jutjat que no va avisar als votants de l’escola Mediterrània de la Barceloneta que estaven a punt d’intervenir els antiavalots. Ell no ho va fer i tampoc recorda que ningú ho fes, però ha dit que sempre es fa en aquest tipus d’intervencions i té la “suposició” que algun altre comandament va avisar. En tot cas, s’ha excusat dient que van estar 15 minuts a l’interior dels vehicles policials a la vora de l’escola, i que això ja podria servir d’avís.

Aquest cap de grup, Gamo 40, ja estava investigat i va declarar per la seva actuació a l’escola Pau Claris, i aquest divendres ho ha tornat a fer, per videoconferència, per l’actuació a l’escola de la Barceloneta i a l’escola Pia del barri de Sant Antoni.

Publicitat

Preguntat per l’ús de la porra amb les dues mans i contra la cara d’una votant de l’escola Barceloneta, ha dit que cada policia decideix com usar aquesta arma, però ell tampoc ha sabut explicar en quins casos s’usa d’aquesta manera. Sobre l’actuació policial a l’escola Pia, ha negat donar cops de porra o cops de puny, tot i que les imatges gravades aquell dia ho confirmen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut