Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

La policia fa cas d’un periodista d’ultradreta i cita una manifestant independentista de Via Laietana

El periodista Javier Negre va anar a buscar brega a la manifestació i va aconseguir que li tiressin el mòbil a terra, fet que va denunciar i que ha suposat un assetjament brutal de l’extrema dreta a l’acusada

Redacció 26/11/2020

Nova injustícia cap a l’independentisme i una evidència clara de les preferències de les clavegueres de l’estat. Després que una manifestant de la manifestació del 14 d’octubre a Via Laietana, Jana Peñafiel, hagi estat citada per la Policia Nacional de La Verneda per una denúncia del periodista afí a Vox, Javier Negre, l’acusada ha denunciat els fets a Twitter i ha culpat Negre d’un assetjament molt greu cap a la seva persona.

El periodista d’extrema dreta, acusa Peñafiel de “colpejar el seu mòbil per treure-me’l de sobre”, però ella al·lega que ell se li va apropar excessivament fins a tenir el mòbil a pocs centímetres de la seva cara, i ella va respondre instintivament, cosa que va suposar que colpegés el mòbil. Peñafiel assegura que ja es va autoinculpar des de la xarxa, però al mateix temps va denunciar l’assetjament que havia patit. De fet, des que el periodista ultra va fer córrer el vídeo, l’acusada ha rebut “un assetjament brutal per part dels seus seguidors d’extrema dreta”, i ja va posar una denúncia de la qual ara reclama obtenir-ne una resposta, ja que un mes més tard encara no té constància ni tan sols de si està admesa. Una situació molt desagradable fruit de l’odi cap a l’independentisme per part d’un home que només buscava brega quan es va acostar a una manifestació.