Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La policia espanyola va intentar col·locar un talp a l’executiva de la CUP

Un agent de la Brigada de la CNP va oferir 700 euros mensuals a un simpatitzant cupaire perquè li xivés informació

|

- Publicitat -

“Necessito informació del referèndum, necessito algú que m’informi de tot el que passi a la CUP, no a qualsevol territorial sinó a la cúpula, entre la gent que es mou a prop de David Fernàndez”. Això és el que li va dir un policia de la Brigada de la CNP al ‘Marc’, simpatitzant de la CUP. La desesperació dels agents espanyols per obtenir informació sobre el referèndum al mes d’abril va portar a proposar-li al cupaire que es convertís un talp dins del partit anticapitalista, encara que el jove la va rebutjar, segons explica La Directa.

El policia ‘Jordi’ és un comissari de la Brigada Provincial d’Informació de la Prefactura Superior del CNP a Catalunya. Aleshores, la Guàrdia Civil i el CNP van començar a intensificar les investigacions del referèndum, tot i que, a falta de set mesos per la celebració de l’1-O, encara no hi havia ni data ni pregunta concreta. L’agent, amb una llarga trajectòria picant pedra rere els moviments socials catalans entre els 90 i els primers 2000, va ser acusat de tortures per part d’algunes de les persones a les quals va interrogar.

Publicitat

El ‘Marc’, que havia estat detingut i interrogat pel ‘Jordi’, va rebre un SMS el 4 d’abril del 2017. Hi deia: “Suposo que saps qui sóc, et passo a buscar en cotxe per casa teva, només serà una estona”. El noi, atemorit, va dir ‘Sí’ a la trobada i van anar a dinar al restaurant Can Vinyers de Matadepera. Tot i rebutjar l’oferiment, el jove en va quedar estupefacte. Ara, dos anys més tard, ha decidit trencar el silenci: “És important que se sàpiga com funcionen, fins on poden arribar”.

Et pot interessar  La CUP proposa col·locar 3,5 milions de plaques fotovoltaiques a l'AP-7 per avançar cap a la transició energètica

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut