Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La policia espanyola deporta en secret els activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir

|

- Publicitat -

Els activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir han estat deportats al Marroc, tal com ha confirmat la policia espanyola, després que l’escriptor Helios F. Garcés, amic de Mohamed, denunciés a través de Twitter que en visitar-lo al CIE li han dit que no hi era.

Mohamed es trobava al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca des del 20 d’octubre, quan el jutjat de guàrdia de Reus va acordar el seu ingrés per un període màxim de 60 dies, després que la Policia Nacional el detingués en relació amb l’ordre d’expulsió que tenia pendent des de l’estiu. El company de Mohamed, Azbir, va ser detingut a Vilanova i la Geltrú el 18 d’octubre, però no es va acordar el seu ingrés al CIE. En aquests moments, es desconeix la localització exacta dels activistes; l’únic que se sap és que són al Marroc.

Publicitat

L’origen de les detencions és una denúncia de la Comissaria General d’Informació per “radicalisme ideològic” i “difusió de postulats radicals progihadistes”. Els seus companys, tanmateix, denuncien que aquestes acusacions van fer-se sense proves que justifiquessin les mesures decretades.

Badoui fa més de 30 anys que viu a Catalunya i és president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adecom) a Reus, mentre que Azbir en fa més de 20 que viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l’associació islàmica Al-Forkan.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut