Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Plataforma Stop JJOO celebra el fracàs dels Jocs Olímpics espanyols: “Hem guanyat”

|

- Publicitat -

La Plataforma Stop JJOO ha celebrat la decisió del COE i del Gobierno davant la candidatura olímpica per a uns Jocs d’Hivern al 2030.

Així ho ha deixat palès a les xarxes socials: “Hem guanyat” ha publicat l’entitat contrària als Jocs. Tot i això, també han matisat el seu malestar amb tot el procediment del projecte: “Però això no acaba aquí… Seguim i seguirem lluitant per un #PirineuViu”. Des de la plataforma asseguren que cal posar els punts sobre les is per resoldre totes “incògnites”: La quantitat de diners públics que “s’han llençat a la paperera” per mirar d’impulsar la candidatura; en què invertirà al Pirineu el Govern el pressupost dels JJOO i què es farà amb els diners de les partides públiques.

Publicitat

En aquest sentit, la plataforma ha anunciat que continuaran organitzats perquè no volen uns Jocs ni el 2030, ni al 2034 ni al 2038. Deixen per escrit que el seu objectiu és aturar tots els macroprojectes i aconseguir inversions pel territori i un altre model econòmic i territorial de país.

També a través de Twitter, el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol ha destacat la quantitat d’assemblees, xerrades, mercats, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s’han fet en els darrers mesos contra el projecte de candidatura olímpica. Un dels més destacats va ser el 15 de maig, quan milers de persones van recórrer els carrers de Puigcerdà en una manifestació contra els Jocs. La Plataforma, també ha rebut el suport d’esportistes reconeguts com el corredor de muntanya Kilian Jornet i l’alpinista Araceli Segarra.

La plataforma no ha estat l’única en pronunciar-se. Ràpidament, també ho ha fet l’Assemblea Nacional Catalana qui tampoc vola que el projecte dels jocs tirés endavant i en celebren la retirada. També fan una valoració de tot plegat, i indiquen que “això només ha de servir perquè el Govern posi el focus en la gent i el territori, i no en grans esdeveniments i projectes d’estat”, finalment conclouen que ara “és hora d’avançar cap a la independència!”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut