Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La Plataforma per la Llengua pica el crostó de l’Ajuntament de Sabadell, que incompleix reiteradament la normativa lingüística

L'entitat recorda que l'administració pública "té una responsabilitat cabdal en la defensa dels drets lingüístics"

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Sabadell ha incomplert reiterades vegades la normativa lingüística estipulada a l’Estatut de Catalunya, segons constata l’ONG del català Plataforma per la Llengua, prioritzant el castellà en detriment de la llengua catalana.

L’entitat, després de detectar una sèrie d’anomalies lingüístiques que deixaven el català en segon pla, va posar-se en contacte amb el consistori el passat mes de juliol per demanar explicacions i oferir ajuda per tal de normalitzar, de nou, la llengua catalana a l’àmbit institucional municipal de la ciutat vallesana.

Publicitat

Plataforma per la Llengua assenyala, entre algunes de les anomalies i dels incompliments detectats són, el fet que les persones del control d’accés a les oficines d’atenció ciutadana no tenien prou coneixement de la llengua, o que la placa identificativa estava en castellà. També, i encara més preocupant, el fet que les notificacions electròniques que s’enviaven sobre sessions d’acollida per a nous residents eren en castellà.

L’Ajuntament de Sabadell, segons informa Plataforma per la Llengua, va respondre les queixes de l’entitat la setmana passada, reconeixent els incompliments de la normativa lingüística i comprometent-se tant a oferir cursos de català als treballadors com a corregir les altres qüestions esmentades.

L’entitat, si bé celebra el pas del consistori en el reconeixement d’aquest fet i en l’activació de les mesures necessàries per a solucionar la situació, recorda que l’administració pública “té una responsabilitat cabdal en la defensa dels drets lingüístics”.

Et pot interessar  La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana del 2025
Publicitat

Opinió

Minut a Minut