Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La plataforma en suport a Hasel convoca una manifestació el 15 de maig a Lleida amb motiu dels tres mesos de presó

|

- Publicitat -

La plataforma en suport al raper Pablo Hasel convoca una manifestació el 15 de maig al rectorat de Lleida amb motiu dels tres mesos d’empresonament del raper. La protesta es farà a les 17 hores precisament al lloc on Hasel va ser detingut per portar-lo a la presó. Així ho ha anunciat el portaveu de la plataforma Adam Camón des del Parlament després de reunir-se amb ERC, Junts, CUP i comuns. Camón ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya i de l’estat espanyol perquè vagin a Lleida a participar de la manifestació. Per la seva banda, els quatre grups parlamentaris han expressat el seu suport a la plataforma i s’han compromès a treballar conjuntament des del Parlament per denunciar la causa.

Publicitat

Camón s’ha referit a Hasel com un “pres polític” més i ha reivindicat la seva llibertat i el seu “exemple de llibertat i resistència”. També ha qualificat el cas contra el raper com una “operació d’estat” com a càstig exemplar. El portaveu de la plataforma ha carregat contra la “repressió” de l’estat espanyol però també ha assenyalat ae Govern com a “responsable”. “No es tracta de revisar protocols policials com més d’un cop han manifestat, sinó de deixar de reprimir les protestes amb carrusels, porres i pilotes de foam; i deixar de ser acusació particular dels qui surten al carrer a protestar”, ha reclamat.

Amb tot, ha demanat que la manifestació del 15 de maig sigui el més unitària possible sota el lema ‘Tres mesos sense Hasel’ i ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya a participar-hi perquè, segons ha dit, “només amb la lluita organitzada es poden conquerir drets i llibertats”.

Et pot interessar  Ofensiva de col·lectius proocupes contra la manifestació que Desokupa prepara a la plaça Universitat

El diputat dels comuns Marc Parés s’ha compromès a treballar amb els altres grups per manifestar el suport del Parlament a la causa de Hasel . I també ha assegurat que continuaran pressionant el govern espanyol, del qual en formen part, perquè faci electiu l’indult per als represaliats. També cal combatre, segons Parés, el delicte per injúries a la corona i la coneguda com a ‘llei mordassa’.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha donat suport a la mobilització del 15 de maig i també ha assenyalat que hi ha “responsables” al Govern de la Generalitat. “Abans de posar el focus a l’Estat, posem-lo aquí. Cal donar una resposta antirepressiva digna. Que Govern i Parlament es posin al costat de la gent i que no siguin una sucursal de la repressió de l’Estat”, ha defensat.

Per la seva banda, la diputada de Junts Aurora Madaula s’ha compromès a treballar des del Parlament per donar una “resposta política” al cas i ha lamentat l’absència de grups parlamentaris en aquest front. Madaula ha carregat contra la “deriva turca” de l’estat per reprimir la dissidència social i política, i ha reclamat que cal derogar immediatament el delicte per injúries a la corona del Codi Penal. Segons la diputada, “si hi ha algú que és un delinqüent és la corona i la monarquia borbònica” i denuncia-ho, ha defensat, no pot ser delicte.

I des d’ERC el diputat Pau Morales ha donat suport a la manifestació del 15 de maig i s’ha compromès a seguir treballant coordinadament amb els altres grups a nivell del Parlament, el Congrés, el Parlament Europeu i als carres. I s’ha referit a Hasel com a “pres polític” ja que l’han empresonat per “voler-lo silenciar”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió