Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La periodista de la televisió russa que es va rebel·lar en directe s’enfronta, de moment, a 10 dies de detenció

|

- Publicitat -

La periodista russa Marina Ovsiannikova va irrompre en directe durant l’informatiu “Vremia” del Canal 1 sostenint un cartell en contra la guerra a Ucraïna. “Atureu la guerra. No et creguis la propaganda, t’estan mentint”, es podia llegir a la pancarta durant l’acció protesta.

El 324 detalla que, de moment, la periodista s’enfronta a 10 dies de detenció per aquest acte de dissidència contra la propaganda russa. Ovsiannikova es troba acompanyada de l’advocat de drets humans Anton Gaixinski, segons afirma l’editor del mitjà independent Meduza, Kevin Rothrock.

Publicitat


En cas de ser acusada d’un delicte de “falsedat” per les afirmacions sobre l’exèrcit rus, podria ser condemnada fins a 15 anys de presó, per la reforma de la Duma del 4 de març. Tot i això, France Presse assegura que, per ara, no és el cas i que el tribunal podria optar per una sanció administrativa en virtut del punt 2 de l’article 20.2 del Codi Administratiu.

Lilia Gildeeva, la periodista premiada per Putin, fuig de Rússia

La presentadora del canal NTV, Lilia Gildeeva, reconeguda pel mateix Vladímir Putin ha anunciat aquest dimarts que se n’ha anat de Rússia, per por que no la deixessin sortir del país. Així ho ha assegurat en una carta de renúncia des de l’estranger que ha fet arribar al bloguer rus Ilià Varlamov.

Et pot interessar  [VÍDEO] Almenys 40 morts i un centenar de ferits en un tiroteig a una sala de concerts de Moscou
Publicitat

Opinió

Minut a Minut