Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

La PAH denuncia l’increment de desnonaments sense avís a Barcelona

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca alça la veu per denunciar l’increment dels desnonaments sense data fixada del passat 2018. Les xifres mostren com es van multiplicar per vuit, molts […]

Marina Almansa
Marina Almansa 15/01/2019
Pla obert de dues manifestants de la PAH Ebre a la protesta en defensa dels drets socials i per revertir les retallades a Tortosa. Imatge del 15 de desembre del 2018 (Horitzontal).

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca alça la veu per denunciar l’increment dels desnonaments sense data fixada del passat 2018. Les xifres mostren com es van multiplicar per vuit, molts d’ells concentrats a la ciutat de Barcelona.

Si bé l’any 2017 es van desnonar sis famílies sota aquest procediment, tenint en compte l’angoixa que aquest fet suposa, el 2018 la xifra va oscil·lar a 47. Els motius, segons denuncia la portaveu de la PAH, Lucia Delgado, al programa ‘Bàsics’ de Betevé, són per impagaments de la hipoteca o del lloguer.

Aquest mètode, cada vegada més freqüent, consisteix en anunciar el procediment judicial però sense avisar del dia ni l’hora en què es durà a terme el desallotjament de l’habitatge. És per això que la PAH denuncia la vulnerabilitat de drets alhora que reivindica que es “compleixi l’articulat”.