Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Moncloa oferirà a Aragonès un referèndum per validar un altre Estatut

|

- Publicitat -

El pla de La Moncloa és oferir al Govern de Pere Aragonès, com a topall màxim, un referèndum sobre un nou estatut, segons publica avui el diari ‘La Razón. Pedro Sánchez confia en ERC i pensa en oferir l’indult dels presos, negociar qüestions competencials, millores en el finançament i la inversió a Catalunya i fins i tot una reforma estatuària que se sotmeti a referèndum. Vaja, que proposa un retorn al 2006, com si des d’aleshores no hagués passat res a Catalunya. Aquesta és, segon el rotatiu espanyol, la recepta de Sánchez per “pacificar” el conflicte català. I tot això, a més, condicionat per la por del PSOE a una «irrecuperable sagnia de vots».

Segons la informació de ‘La Razón’ Moncloa no mourà res fins que no passin les primàries andaluses, convocades per al 13 de juny. I serà a partir de llavors quan s’activin les noves picades d’ullet a ERC. Els límits són clars, però el risc també, perquè Pedro Sánchez pot acabar carregant, per la pressió de l’oposició, amb el cost de presumptes cessions que no hagin arribat ni tan sols a executar-se.

Publicitat

 

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut