Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Moncloa ignora el Govern i no compareixerà davant la comissió d’investigació del Pegasus

|

- Publicitat -

Com era d’esperar, la Moncloa ha ignorat la citació de la comissió d’investigació del Pegasus, formada per ERC, Junts i la CUP, i cap dels membres de l’executiu espanyols citats compareixeran al Parlament per respondre les preguntes dels investigadors sobre el CatalanGate. La comissió havia citat la cúpula del govern espanyol, incloent-hi el president espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres Robles, Calviño, Díaz i Marlaska, perquè declaressin com a testimonis el pròxim 3 de març. No obstant això, des de la Moncloa asseguren “des del màxim respecte institucional al Parlament” que el president espanyol i els seus ministres “només reten comptes davant el Congrés i el Senat“.

L’executiu espanyol treu pit d’haver respost “múltiples preguntes i compareixences sobre aquesta qüestió” al Congrés i al Senat, de manera que no veu necessari, o no li interessa, comparèixer davant el Parlament de Catalunya. Fonts de la Moncloa asseguren que el plantejament del govern espanyol ha estat avalat pel Consell d’Estat en diverses ocasions, i per tant no hi ha cap discussió sobre l’obligatorietat, o no, de la compareixença del president espanyol a una cambra territorial.

Publicitat

A banda de l’executiu espanyol, la comissió també va aprovar en el ple del passat 20 de gener citar com a testimonis la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, el fiscal general de l’Estat Álvaro García Ortiz, el jutge del Suprem Pablo Lucas Murillo, i l’exministra Carmen Calvo. D’altra banda, també demana la compareixença d’Ángel Gabilondo, defensor del poble; i de l’exsíndic de greuges Rafael Ribó, així com de l’expresident espanyol Mariano Rajoy, l’exministre i exlíder de Podem, Pablo Iglesias; la responsable del CNI, Esperanza Casteleiro i el que ho havia estat anteriorment, Félix Sans Roldán; l’expresident del Govern Carles Puigdemont, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l’actual delegada de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i el qui ho va ser durant el govern del PP, Enric Millo.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut