Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Parlament cita la cúpula del govern espanyol per a declarar davant la comissió d’investigació de Pegasus del 3 de març

|

- Publicitat -

La comissió d’investigació de Pegasus ja ha concretat la data dels nous compareixents. L’ACN i Rac1 han tingut accés a l’acord del calendari, i el Parlament cita com a testimonis, per la sessió del 3 de març: el president espanyol, Pedro Sánchez; les vicepresidentes i ministres Nadia Calviño i Yolanda Díaz; la ministra Margarita Robles; el ministre Fernando Grande-Marlaska; l’exvicepresidenta i exministra Carmen Calvo; i l’exdelegada de la Moncloa a Catalunya Teresa Cunillera. Així ho ha aprovat la Mesa de la comissió, formada per ERC, Junts i la CUP, que es basa en el pla de treball aprovat el 20 de gener. L’òrgan el presideix el cap de files del grup d’ERC, Josep Maria Jové, amb el seu homòleg de Junts, Albert Batet, com a vicepresident.

La comissió també ha citat com a testimonis el fiscal general de l’Estat Álvaro García Ortiz, i el jutge del Suprem Pablo Lucas Murillo. D’altra banda, també demana la compareixença d’Ángel Gabilondo, defensor del poble; i de l’exsíndic de greuges Rafael Ribó. Els grups d’ERC, Junts i CUP-NCG van aprovar el 20 de gener el seu pla de treball, que inclou una vuitantena de persones per citar a comparèixer a la comissió del Parlament que investiga el ‘Catalangate’.

Publicitat

També Rajoy, Puigdemont, Reynders i Snowden

A banda dels ja convocats pel 3 de març, la comissió també vol cridar l’expresident espanyol Mariano Rajoy; l’exministre i exlíder de Podem, Pablo Iglesias; la responsable del CNI, Esperanza Casteleiro i el que ho havia estat anteriorment, Félix Sans Roldán; i l’expresident del Govern Carles Puigdemont -membre del Comitè Pegasus al Parlament Europeu-; l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría; l’actual delegada de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i el qui ho va ser durant el govern del PP, Enric Millo.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

També es vol citar més endavant el comissari de Justícia de la Comissió Europea, Didier Reynders; Edward Snowden, l’analista que va filtrar dades de la NSA nord-americana; professionals vinculats a CitizenLab i responsables de les empreses NSO Group i Saito Tech. També responsables de la comissaria general d’informació -tant dels Mossos, com el seu comissari en cap, Eduard Sallent-, com de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut