Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Moncloa ignora de nou el Govern i no respon la carta en què reclama el traspàs de Rodalies

|

- Publicitat -

Nova plantada del govern espanyol al govern de la Generalitat. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha denunciat que encara no han rebut una resposta per part de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, a la carta que el Govern va enviar la setmana passada al ministeri, en la qual reclamava el traspàs de Rodalies “davant la situació sistèmica de deixadesa”.

Les nombroses incidències detectades a la xarxa ferroviària catalana, que han acumulat un total de 115 dies amb problemes només entre els mesos de setembre i febrer, han fet que ERC es planti i impulsi la campanya ‘Contra la seva incompetència, la nostra independència: per un país amb tots els trens i totes les vies’, amb la qual el govern de la Generalitat reclama el traspàs “integral” de Rodalies. Així, Vilagrà va dirigir-se a Sánchez, però la resposta d’aquesta ha estat el silenci.

Publicitat

Vilagrà ha lamentat que Catalunya no es pot permetre que “quatre dels set dies de la setmana” hi hagi afectacions amb la circulació de trens. Per aquest motiu, ha demanat “materialitzar” el traspàs de Rodalies, tot reivindicant la gestió de la Generalitat en el transport ferroviari. “Estem segurs que ho gestionaríem molt millor”, ha afirmat la consellera, que s’ha adreçat als diputats del PSC per a reclamar-los que Catalunya “no pot esperar més”.

“On queden les bones intencions quan ni tan sols es respon una carta?“, ha dit Vilagrà. “N’estem fartes, l’Estat no se’n surt amb Rodalies”, ha afegit la consellera durant la sessió de control d’aquest dimecres, 22 de març, després que en el darrer debat de política general s’aprovés avançar en el traspàs de Rodalies.

Et pot interessar  El Govern demana als grups “fugir del partidisme” al ple de la pagesia i prioritzar “l’esforç compartit i global”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut