Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La Moncloa diu que Puigdemont és un “fugat” i que “ha de venir a Espanya per retre comptes”

|

- Publicitat -

El govern espanyol no podia quedar-se enrere i ha volgut respondre la carta que el president Carles Puigdemont va publicar des de Brussel·les en el cinquè aniversari del seu exili. La portaveu del govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, en una roda de premsa després del Consell de Ministres, s’ha referit tant a l’escrit de Puigdemont com a la seva negativa de comparèixer davant el Tribunal Suprem, expressant que el president a l’exili és un “fugat” i que la seva obligació és “venir a Espanya per complir amb la justícia i retre comptes”.

Rodríguez també s’ha referit als contactes que des del PSOE han fet amb Puigdemont per, segons ella, oferir-li un “bon tracte, via reforma del Codi Penal, i un indult” sempre que “acceptés comparèixer davant del Suprem”.

Publicitat

Rodríguez ha insistit que el posicionament del govern espanyol amb la reforma de la sedició és el mateix de sempre. “No hi ha novetat. Aquí no ha canviat res” en relació amb el compromís expressat per Sánchez en el discurs d’investidura “d’homologar” el tipus penal a la resta d’Europa, ha subratllat la ministra.

La portaveu de l’executiu també ha aprofitat per carregar contra el PP i el seu líder, Alberto Nñuñez Feijóo. Per una banda, ha acusat els populars d’utilitzar Puigdemont com a “nova excusa” davant la “debilitat de no saber donar explicacions”: “No hi ha dret que el PP utilitzi Puigdemont com a argument d’autoritat per no complir. És una vergonya”, ha dit Rodríguez. El PP ha demanat aquest matí explicacions a Sánchez per aquest fragment de la carta, que els populars veuen com la confirmació de la vinculació entre la reforma de la sedició i la negociació pressupostària.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB

Per altra banda, Rodríguez ha dit que no es pot confiar en Feijóo, afirmant que amb ell “no es pot jugar ni al parxís perquè no respecta les regles del joc”. “Qui ha canviat de posicionament és el PP”, ha dit Rodríguez, que ha criticat que Feijóo “no lidera res”. “Ha vingut a obeir els més ultres del seu partit”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut