Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Mesa demana un informe jurídic per decidir si Puig pot participar telemàticament a la CAI

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha demanat un informe jurídic per decidir si el diputat de JxCat, Lluís Puig, pot participar telemàticament a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). Puig havia demanat formalment que la comissió es pogués fer en format híbrid, telemàtic i presencial, per a poder-hi participar. Per la seva banda, la CAI va traslladar a la Mesa del Parlament la decisió sobre la participació telemàtica de Puig, en considerar que ells no eren competents per dirimir-ho. A partir de l’informe, que esperen rebre dimarts que ve, s’establirà un criteri.

El diputat de Junts s’empara amb els articles 4 i 5 del reglament de la cambra catalana i argumenta que s’ha de facilitar la seva participació i “garantir” els seus drets com a diputat.

Publicitat

Puig ja va participar en la CAI

En època de restriccions per covid, i d’acord amb el que va establir la Mesa, les comissions del Parlament es feien en format híbrid i hi podien intervenir diputats telemàticament. De fet, aquest format va permetre que el mateix Lluís Puig pogués participar de la CAI, però ara les mesures ja no estan vigents.

Fora del període de restriccions per la pandèmia, només intervenen telemàticament a les comissions els compareixents però no diputats, que poden delegar el seu vot en un company de partit. En canvi, en les reunions de la Mesa del Parlament sí que hi ha hagut la participació telemàtica d’alguns dels membres. En aquest cas, la seva presència no pot ser substituïda per ningú perquè només poden formar part de la reunió els membres de la Mesa.

Aquesta petició de Puig arriba després de la polèmica arran de la sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat el vot delegat del diputat de Junts. Els membres independentistes de la Mesa van acordar la setmana passada assumir les conseqüències de comptabilitzar el seu vot.

La reunió de la Mesa també ha rebut l’escrit de Cs en què demanen que es retiri la delegació de vot i l’assignació econòmica a Puig. La Mesa s’ha remès als acords ja presos i donaran una resposta formal a l’escrit de la formació liberal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut