Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CAI trasllada a la Mesa del Parlament la decisió sobre la participació telemàtica de Puig

|

- Publicitat -

La Mesa de la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) ha traslladat a la Mesa del Parlament la decisió sobre si el diputat de Junts Lluís Puig pot participar telemàticament de les reunions de la comissió. Segons el president de la Mesa de la CAI, el socialista Jordi Terrades, aquesta decisió no és competència de la comissió. Aquest dimecres, el diputat de Junts exiliat va demanar formalment a la Mesa de la CAI que la sessió es fes en format híbrid (telemàtic i presencial) per poder-hi participar. “Puc seguir la CAI al Parlament però la seva Mesa no s’ha volgut mullar i deixar-me participar”, ha lamentat Puig a Twitter, on ha penjat una fotografia del seu ordinador des d’on segueix la comissió a través de la web del Parlament.

El diputat de Junts s’empara amb els articles 4 i 5 del reglament de la cambra catalana i argumenta que s’ha de facilitar la seva participació i “garantir” els seus drets com a diputat.

Publicitat

En època de restriccions per covid, i d’acord amb el que va establir la Mesa, les comissions del Parlament es feien en format híbrid i hi podien intervenir diputats telemàticament. De fet, aquest format va permetre que el mateix Lluís Puig pogués participar de la CAI. Però les mesures contra la covid ara ja no estan vigents.

Fora del període de restriccions per la pandèmia, només intervenen telemàticament a les comissions els compareixents però no diputats, que poden delegar el seu vot en un company de partit. En canvi, en les reunions de la Mesa del Parlament sí que hi ha hagut la participació telemàtica d’alguns dels membres. En aquest cas, la seva presència no pot ser substituïda per ningú perquè només poden formar part de la reunió els membres de la Mesa.

Et pot interessar  Lluís Puig demana a Junts repetir a les llistes del 12-M per “poder tornar a trepitjar el Parlament”

Aquesta petició de Puig arriba després de la polèmica de la setmana passada arran de la sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat el vot delegat del diputat de Junts. Els membres independentistes de la Mesa van acordar la setmana passada assumir les conseqüències de comptabilitzar el seu vot.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut