Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Mesa demana als lletrats un informe complementari sobre les polèmiques llicències per edat

|

- Publicitat -

La Mesa ha demanat als lletrats que facin un informe complementari que inclogui la situació de la vintena de treballadors del Parlament que estan cobrant la llicència per edat. És a dir, el règim que permet que els treballadors de la cambra cobrin sense haver d’anar a treballar els últims anys de la seva vida professional.

El Parlament ha eliminat aquesta figura, però ara s’ha de decidir abans de l’1 d’abril què passa amb les 12 persones que l’han sol·licitat, però no l’estan cobrant i amb la vintena de treballadors que l’estan percebent. L’informe que els membres de la Mesa tenen sobre la taula és el del lletrat Ferran Domínguez; tanmateix, només parla dels 12 treballadors afectats. I abans de prendre cap decisió la Mesa vol tenir una visió global.

Publicitat

Tot plegat, després de la tensió viscuda en la reunió de la Mesa de la setmana passada entre la secretària general del Parlament, Esther Andreu, i el lletrat major de la cambra, Miquel Palomares, arran dels informes sobre les llicències per edat.

Palomares se sentia qüestionat perquè era l’encarregat de coordinar un informe sobre la qüestió i Andreu va decidir demanar a un altre lletrat, Ferran Domínguez, que fes un compendi sobre el mateix tema. L’endemà el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) va publicar que Andreu recuperava les funcions de direcció dels Serveis Jurídics que havia delegat Palomares.

 

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut