Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

La meitat dels catalans creu que el català, el mallorquí i el València són llengües diferents

Plataforma per la Llengua presenta l’InformeCAT i alerta que s’està davant “d’una emergència lingüística”

Avatar
Agències 17/06/2020
El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder i de la Torre i la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana i Franch, als VII Premis Martí Gasull i Roig a Barcelona el 17 de febrer de 2020.

La meitat dels catalans creu que el català, el mallorquí i el valencià són llengües diferents. Segons un estudi del 2019 encarregat per Plataforma per la Llengua al gabinet estadístic GESOP, només el 44,5% dels habitants de Catalunya “són conscients de la unitat de la llengua catalana”. Aquesta és una de les 50 dades incloses en la novena edició de l’InformeCAT que ha presentat l’entitat i que elabora cada any a partir de fonts oficials, mitjans de comunicació i estudis d’elaboració pròpia.

El percentatge de gent que creu en la unitat de la llengua catalana és una mica més baix, però al cap i a la fi molt similar, al percentatge de vots independentistes que hi ha en unes eleccions generals.

En aquest context, Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua, ha alertat que s’està davant “d’una emergència lingüística” i ha demanat que el català “sigui llengua oficial d’estat”.