Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

La marca JxCat, més a prop de Puigdemont

El PDECat creu que el canvi de registre de partit que sol·licita el president exiliat “dificulta la negociació i l’acord”

Redacció
Redacció 08/07/2020
Carles Puigdemont, en una reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya

El Partit Demòcrata de Catalunya, lluny d’arribar a un acord per formar part de JxCat, s’aferra al fet que tenen els drets de la marca de “Junts per Catalunya”, amb la qual el president a l’exili Carles Puigdemont s’ha presentat a les darreres eleccions.

Segons ha avançat el diari Ara, el partit de l’actual eurodiputat “està tramitant una modificació dels estatuts de la formació política al registre de partits per canviar-ne els representants legals i situar-hi persones properes a Carles Puigdemont”. D’aquesta manera, Puigdemont podria seguir utilitzant el nom de JxCat per presentar-se a les eleccions al Parlament amb el qual considera “un nou partit”. Ara mateix, però, les encarregades d’inscriure la marca van ser Laia Canet Sarri, exconsellera municipal del PDECat, i altres persones de l’òrbita de l’espai postconvergent.

Segons fonts de l’entorn de Puigdemont consultades per l’Ara, asseguren que JxCat “pertany als seus electors” i a qui ha participat en el projecte des del 21-D. A principis d’any, el president exiliat va dir a l’advocat que custodiava el registre del partit que prengués “totes les mesures necessàries” perquè “JxCat quedés protegit”. La polèmica queda servida quan aquest canvi no constava a les files del PDECat fins que aquesta setmana se’ls ha comunicat la jugada de Puigdemont. Òbviament, la direcció del PDECat ha considerat que el canvi “és irregular i dificulta la negociació i l’acord”.