Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La marca JxCat, més a prop de Puigdemont

|

- Publicitat -

El Partit Demòcrata de Catalunya, lluny d’arribar a un acord per formar part de JxCat, s’aferra al fet que tenen els drets de la marca de “Junts per Catalunya”, amb la qual el president a l’exili Carles Puigdemont s’ha presentat a les darreres eleccions.

Segons ha avançat el diari Ara, el partit de l’actual eurodiputat “està tramitant una modificació dels estatuts de la formació política al registre de partits per canviar-ne els representants legals i situar-hi persones properes a Carles Puigdemont”. D’aquesta manera, Puigdemont podria seguir utilitzant el nom de JxCat per presentar-se a les eleccions al Parlament amb el qual considera “un nou partit”. Ara mateix, però, les encarregades d’inscriure la marca van ser Laia Canet Sarri, exconsellera municipal del PDECat, i altres persones de l’òrbita de l’espai postconvergent.

Publicitat

Segons fonts de l’entorn de Puigdemont consultades per l’Ara, asseguren que JxCat “pertany als seus electors” i a qui ha participat en el projecte des del 21-D. A principis d’any, el president exiliat va dir a l’advocat que custodiava el registre del partit que prengués “totes les mesures necessàries” perquè “JxCat quedés protegit”. La polèmica queda servida quan aquest canvi no constava a les files del PDECat fins que aquesta setmana se’ls ha comunicat la jugada de Puigdemont. Òbviament, la direcció del PDECat ha considerat que el canvi “és irregular i dificulta la negociació i l’acord”.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut