Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La justícia repressora torna a sentenciar Quim Torra amb una condemna exagerada per no despenjar una pancarta

|

- Publicitat -

El jutjat penal número 6 de Barcelona ha condemnat l’expresident de la Generalitat Quim Torra a 15 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic i 24.000 euros de multa per un delicte de desobediència per no despenjar per segon cop una pancarta del Palau de la Generalitat a favor dels polítics presos el setembre del 2019. La magistrada considera provat que Torra no va complir l’ordre del TSJC de retirar la pancarta i diu que no es podia emparar en l’exercici de drets fonamentals o la inviolabilitat parlamentària.

De fet, el ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs presentat per Joaquim Torra contra l’execució de la sentència que el va condemnar per desobediència. El TC ja s’havia pronunciat sobre la condemna de Torra i l’havia ratificat, però en aquest cas resol sobre l’execució de la mateixa, ja que la defensa també va recórrer les resolucions que van acordar la fermesa i execució de la sentència condemnatòria. El vicepresident Xiol Ríos ha anunciat la formulació d’un vot particular contra la sentència, al qual s’hi adherirà també el magistrat Sáez.

Publicitat

L’alt tribunal conclou que les resolucions impugnades no van impedir que Torra pogués acudir en empara al TC ni que hi hagués un pronunciament sobre la suspensió de la sentència condemnatòria. En definitiva, un nou atac de la justícia espanyola de la repressió contra un acte simbòlic del president (de nou) inhabilitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut