Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La justícia casposa obliga a treure símbols LGTBI d’ajuntaments espanyols i Boye respon

“Igual teníem raó quan defensàvem la llibertat d’expressió del president Torra”, ha dit davant les decisions judicials impulsades per l’extrema dreta

Àlex Huguet
Àlex Huguet 02/07/2021

La justícia espanyola s’està lluint amb resolucions polèmiques els últims dies. Gairebé un any després d’inhabilitat Quim Torra com a president de la Generalitat per no retirar una pancarta de la Generalitat en favor dels presos polítics, alguns tribunals han agafat el gust a fer cas de l’extrema dreta per retirar qualsevol simbologia que signifiqui progressisme i adaptar-se als temps actuals. Recentment, l’Ajuntament de Sevilla i el de Saragossa han hagut de retirar símbols LGTBI de llocs públics de les ciutats perquè així ho han denunciat entitats com Abogados Cristianos, al·legant que es vulnera el principi de neutralitat.

En aquest sentit, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha fet una interessant reflexió dirigida a tots aquells que constitucionalistes que van de defensors dels drets LGTBI, però al mateix temps neguen la llibertat d’expressió d’aquest col·lectiu i de l’independentisme: “Potser teníem raó quan defensàvem que era llibertat d’expressió en el cas del president Torra”, ha etzibat. L’economista Xavier Sala-i-Martin també hi ha ficat cullerada, advertint que al final “s’acabarà prohibint tot el que no agradi a l’extrema dreta franquista que col·locat els seus amics jutges en les altes instàncies de la judicatura”.