Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Junta Electoral prohibeix una concentració a favor de Hasél però en permetrà una de Jusapol

|

- Publicitat -

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit la concentració a favor del cantant de rap Pablo Hasél convocada per l’Acadèmia Catalana de la Música per a aquest dijous per no haver estat formalitzada “amb l’anticipació mínima de deu dies”, segons es pot llegir a l’acord de l’àrbitre dels comicis. Davant d’aquesta decisió, l’entitat musical ha decidit canviar l’esdeveniment i ha anunciat que el farà a través d’internet. “Després de valorar les diferents opcions en front d’aquesta decisió de la Junta Electoral, i al marge d’aspectes administratius que han estat esgrimits com a excusa per denegar el permís, l’Acadèmia no renuncia a celebrar l’acte i el transforma en un acte ‘online'”, ha indicat en un comunicat.

Al mateix text l’Acadèmia considera “paradoxal” que la Junta Electoral denegui el permís per celebrar una concentració “en favor de la llibertat d’expressió” quan “el que ha de garantir en període electoral és l’exercici de drets fonamentals d’expressió i participació ciutadana”.

Publicitat

La presentació de l’acte anirà a càrrec del president de l’Acadèmia Gerard Quintana. El músic, activista i membre de la junta Natxo Tarrés, l’actriu Sílvia Bel i el director de l’editorial Comanegra, Joan Sala, llegiran un manifest per mostrar el rebuig a la condemna de Hasél i defensar la llibertat d’expressió.

Els membres de l’Acadèmia “no entenen ni poden permetre” que algú pugui ser condemnat i empresonat per “expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o qualsevol disciplina artística”. I és per aquest motiu que consideren aquesta condemna i la de la resta de persones que es troben en una situació semblant “un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística”.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat

En aquest sentit, diversos periodistes com Albano-Dante Fachin han denunciat el fet que no es pugui celebrar una manifestació per la llibertat d’expressió, i en canvi, aquest divendres es permeti una manifestació de policies de la Jusapol, Jupol i Jucil, que aquest dissabte van anunciar que es concentrarien per demanar la declaració de Catalunya de “Zona d’Especial Singularitat” i protestarien per l'”abandonament” del Gobierno a les Forces i Cossos de Seguretat a Catalunya.


 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut