Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La Intersindical surt al carrer aquest Primer de Maig per reclamar millores salarials i per protestar contra la reforma de pensions

El sindicat també critica macroprojectes com el Hard Rock i la política del 'més val això que res'

|

- Publicitat -

La Intesindical ha sortit al carrer aquest Primer de Maig per reclamar una millora dels salaris i per defensar els drets de la classe treballadora. El sindicat també ha protestat contra la nova reforma de les pensions i els macroprojectes com el Hard Rock o la Ryder Cup. La manifestació de la Intersindical ha començat a les dotze del migdia a la plaça de Tetuan de Barcelona fins al Parc de l’Estació del Nord, on han tingut lloc els parlaments dels responsables del sindicat i un dinar popular.

Sergi Perelló, secretari general de l’Intersindical, ha destacat que una de les prioritats principals d’aquest Primer de Maig té a veure amb els salaris, que és “una de les qüestions que més s’ha agreujat per la pujada de preu de la inflació”, però que no és nou perquè s’arrossega des de fa més de 20 anys. En aquest sentit, ha lamentat que hi ha una congelació important dels salaris i que hi ha “una avidesa de molts empresaris, grans empreses sobretot, que guanyen molts diners i no volen equiparar la situació salarial que tindria unes conseqüències importants en el consum de carrer”.

Publicitat

El secretari general de la Intersindical també ha denunciat que la nova reforma de les pensions els “amoïna molt” perquè inclou “uns canvis que fan allargar el període de vida laboral per menys import, amb l’excusa que no hi ha diners i menys treballadors que jubilats i aquesta no és la realitat”. En aquest context, ha apostat per una reducció de la jornada laboral perquè “incorporaria més gent al sistema de cotitzacions i això acaba enfortint les pensions”.

Considera que cal enfocar el sistema productiu d’una manera diferent amb “un paper important de la indústria i dels serveis sociosanitaris”. Així mateix, ha criticat els macoprojectes com el Hard Rock o la Ryder Cup.

Per altra banda, Perelló ha defensat el català com a llengua vehicular al carrer i a la feina. Un punt que lamenta que els altres sindicats defensen d’una manera “més tènue”. Creu que “el català s’ha de fer servir a tot arreu i que s’hi han de posar els mitjans, les empreses també han d’oferir cursos de català a la feina”, ha afegit.

Manifest

En un manifest la Intersindical, assenyala que el Primer de Maig d’enguany se celebra en un context socioeconòmic “enverinat en què se sobreposen les conseqüències negatives de múltiples crisis. Una bateria de xocs econòmics que ha minat els drets de la classe treballadora i que, en canvi, no ha perjudicat els interessos del capital financer i de les grans empreses”. Destaquen també que a Catalunya “els efectes negatius d’aquesta ‘policrisis’ s’amplifiquen per una estructura econòmica que es desindustrialitza, amb l’auge del sector serveis i atur estructural que triplica la mitjana europea, i per manca de sobirania política”.

En el mateix manifest remarquen que aquest Primer de Maig han de denunciar que “la política del ‘més val això que res’ és una renúncia a la defensa dels drets dels treballadors, perquè en consolida la pèrdua progressiva any rere any. I hem de prendre consciència que confrontar el relat dominant també forma part de la lluita”.

Et pot interessar  La Intersindical fa una crida a defensar el català a l'escola amb "fermesa" i "mobilització social"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut